fredag, november 09, 2007

På konferens i byråns tjänst

Var på konferensen Mobile Future i Kista Science Tower igår.

Var nyfiken på hur de mobila nätverken kommer konvergera med det “vanliga” Internet och svaret på det är väl förmodligen fortare än vi anar.

För mig som är van vid att få tag på information i nödfall via mobilen kändes det roligt och utmanande att snart se mobilen som ett reellt ställe att börja jobba med som komunikationskanal. Annonsformat, intäktsmodeller och framtidens tjänster avhandlades tillsammans med bl a hur mobilmarknaden ser ut i Kina. Great!

Det känns som att vi snart kommer få se renodlade mobiltjänster utan någon koppling till persondatorernas gränssnitt. Hur hanterar vi som jobbar med marknadsföring den utmaningen? Webben i all ära, men det vore ju grymt häftigt att jobba med mobilen som exklusiv kanal och med alla dess begränsningar.

Kan bli lite “reverse engineering” där man verkligen måste tänka efter vad som verkligen är möjligt för att få maximal impact gentemot slutkonsumenten. Många tankar och idéer blev det i alla fall efter en dag fyllt av presentationer och paneldebatter.

För att inte tala om allt kaffe jag drack. Koffein är sannerligen ens bästa vän emellanåt.


Fick i alla fall åka gammal T-bana till Kista från Fridhemsplan. Skramligt och lite vilda västern-feel. Härligt med nostalgi.


Science Tower, Wireless Valleys landmärke framför andra! Var är Micke Persbrandt?


Nokias representant Oscar Salonaho pratar om det mobila nätets evangelium.


Sitter längst bak vid väggen i auditoriumet och försöker se intresserad ut. Skäggig och lite lätt eftermiddagssunkig.

Inga kommentarer: