onsdag, juli 18, 2007

IT-eran 2.0

Man vet att man börjar bli gammal när webbföretagens prislappar överstiger vissa länders samlade BNP. Facebook värderas just nu till 56 (femtiosex) miljarder kronor och det talas om börsnotering. Halleluja!

Av någon anledning så känns det hela inte så "bubbligt" till skillnad från IT-erans glada dagar utan rätt reellt när man börjar titta lite närmare på det hela.

Facebook precis som MySpace (som är en konkurrent) kan ju åtminstone visa på riktiga sunda företagsekonomiska värden i och med de stora annonsintäkter samt de synergieffekter man kan addera i nätverkssajternas värld.

Titta bara på den amerikanske presidentkandidaten Barack Obama som tagit in runt 120 miljoner i kampanjbidrag via sina sidor på Facebook och MySpace.

Lite skillnad mot den "gamla goda tiden" där antalet besökare på din sajt var det viktigaste, inte vad de gjorde där och framförallt inte vad de skulle uträtta.

Återigen känns nätet mer vuxet och vuxnare än det gjort tidigare. Äntligen.

P.S Russell Davies påpekade just följande angående solidifieringen av Internet på sin blogg: "Soon we'll just stop mentioning it." I do agree, Russell, I do agree. D.S.

Inga kommentarer: